- Vi har lagt opp til et bredt tilbud av steder hvor man kan forhåndsstemme, så det skal ikke stå på det, sier en smilende valgmedarbeider Ingeborg Wolden.

Forhåndsstemmingen har vært i gang siden 10.august, og så langt har i overkant av 700 av Orklands 14 385 stemmeberettigede benyttet seg av muligheten. 

Mange muligheter

De som trodde at forhåndsstemmingen bare foregår på rådhusene i orklandkommunene, må tro om igjen. I tillegg til sykehjem, trygdepensjonat, omsorgsboliger og sykehus, er det lagt opp til et omfattende og bredt utvalg av steder – også geografisk.

- Geografien i nye Orkland kommune er langstrakt og det tar vi hensyn til, sier Wolden.

Fra øy til bygd

Lørdag 31. august vil valgmedarbeidere være tilstede på Leksa grendehus fra klokka 12.00 til 14.00. Øya, som består av Nord- og Sør-Leksa, ligger i Trondheimsleia. Øyene har i overkant av 20 fastboende, men er i tillegg et yndet ferieparadis. De to øyene ble knyttet sammen med bru i 1986. Fosenlinjen trafikkerer fergeruten mellom idylliske Leksa til Værnes på fastlandet.

På grensa mot Rennebu i sør ligger Å. Her vil det være mulig å forhåndsstemme i Å-stuggu søndag 1.september mellom 12.00 til 14.00. Den aktive befolkningen på det lille tettstedet har gjort mye for å skape aktivitet, og den lille dugnadsdrevede kafeen i Å-stuggu er blitt et samlingspunkt for bygdefolket. Samtidig har den blitt oppdaget av folk på gjennomreise, noe blant annet visesangeren Odd Nordstoga beskrev på følgende måte i 2015:

«Oppdal neste. Vaffelstopp på Å-stuggu på Å. Tilrår på det varmaste. God kaffi, gode nysteikte vaflar med seterrjome (ikkje den hersens lettrjomen). Ein bitteliten trekk for kaupesyltetøy, men det kompenserast til gangs med utmerkt miljø; som å vera hjå bestemor, og ikkje minst ujålete service av topp kvalitet frå kvinner i sin beste alder. Terningkast 5.»

Orkland_20180817_1200x1697.jpg

Sjekk detaljene på nett

I Folkebibliotekene I Meldal og Orkdal er det mulig å avlegge stemmer i åpningstiden, og det er i tillegg lagt opp til at du kan stemme på kjøpesentrene Amfi og Oti på Orkanger, samt Coop Extra på Fannrem. Her er det satt av egne tidspunkt, som du finner på våre valgsider. Der finner du også øvrige tidspunkter for forhåndsstemming, samt informasjon om stemmesteder og tidspunkt på valgdagen 9. september.

- Godt valg, sier Ingeborg Wolden, som håper på høy deltakelse når det skal velges 51 representanter til det første kommunestyret i Orkland kommune.