- Det er ikke alle steder vi har etablert Newton-rom hvor man kobler inn næringslivet på denne måten, sier Per-Arild Konradsen, mannen bak First Scandinavia, stiftelsen som siden 2003 har utviklet et omfattende nettverk av Newton-rom over hele landet.

Sammen med pedagogisk ansvarlig, Ingvill Berg, fortalte han representanter for næringsforeningen nærmere om konseptet og næringslivets rolle knyttet til slike etableringer.

Her kan du leses mer om hva et Newton-rom er

Lokale tilpasninger

På møtet ble det orientert om en del av de ulike praktiske undervisningsmodulene som finnes i dag. Det utvikles stadig nye ideer og mulighetene for å utvikle lokale moduler tilpasset ønsker fra lokalt næringsliv er absolutt til stede.

I tillegg til at Newton-rom benyttes til undervisning for skoleelever, viser erfaringer fra andre kommuner at også næringslivet selv benytter seg av tilbudet. Newton-rom egner seg godt for gjennomføring av møter, team-building og sosiale sammenkomster. Ofte blir også rommene et naturlig sted å vise fram når politikere og næringslivsledere kommer på besøk.

Omdømmebygging

Newton-rom eies og driftes av kommuner, fylkeskommuner og næringslivet, mens det er vanlig at lokalt næringsliv bidrar økonomisk til spennende og relevant utstyr i rommet.

Les mer om Newton-etableringen i Sunndal der 25 lokale bedrifter er bidragsytere

På møtet ble det uttrykt begeistring fra næringslivet over konseptet. Det å styrke praktisk undervisning i naturfag, matematikk og teknologi er relevant for de fleste næringer som er representert i Orkland. Digitalisering, robotteknologi og økt oppmerksomhet om fornybare ressurser vil bli viktige tema i årene framover. Det ble også pekt på at Newton-rom vil virke positivt på kommunens omdømme og Orkland som bosted. Når folk skal flytte på seg er skoletilbud for barna et av kriteriene folk er opptatt av.

Tema på konferanse

Den 24.oktober går den årlige Thamskonferansen  av stabelen i regi av Orkladal næringsforening, en forening med over 230 medlemsbedrifter i de fire orklandkommunene. Der vil Per-Arild Konradsen holde et innlegg om det spennende Newton-konseptet. Det er bare å melde seg på!   

Deretter vil foreningen, sammen med Orkland kommune, gå ut med et tilbud til næringslivet i Orkland om å bidra økonomisk til realiseringen.

- Dette skal vi få til sammen, sier leder for foreningen, Ove Snuruås.