Kanapeer hører selvsagt med på en filmfestival.

Dokumentarfilmsjangeren var tema da årets kortfilmfestival gikk av stabelen onsdag 30.oktober. Som seg hør og bør på en filmfestival var det høy stjernefaktor med rød løper, pent antrekk, velkomstdrikke og kanapeer. På premierekvelden var selvsagt foreldre, søsken, besteforeldre spesielt invitert.

Kvalifisert inspirasjon

Kake[1].JPGKanapeer hører selvsagt med til serveringen på en filmfestival.

Det er elevene i 7.-10.trinn ved Krokstadøra oppvekstsenter som årlig har film som tema. I forkant av produksjonsprosessen fikk de besøk av filmskaper Jon Vatne, som tilhører det kreative dokumentarskapermiljøet i Trondheim. Dette miljøet har gjort seg godt bemerket de siste årene og vunnet både nasjonale og internasjonale priser.

Gjør alt selv

Prisvinnere[1].JPGIngrid Lian og Arne Ivar Klungervik fikk pris for henholdsvis beste kvinnelige og mannlige skuespiller.

Elevene hadde en uke på seg til å ferdigstille dokumentarene, og de åtte filmene som ble vist er produsert, regissert og redigert av elevene selv. Film er et svært spennende og interessant tema som både lærere og elever ser fram til hver høst. Dagens mobiltelefoner er blitt svært gode produksjonsverktøy, og ingen bør bli forundret om elevenes kompetanse skulle overgå lærernes på dette området.

Prisvinnere

Prisvinnere2_1200x800[1].jpgIngrid Lian, Erik Bjørgan, Suleiman K. Alahmed og Jonas Zanderhäll vant pris for båpde beste film og beste filmplakat.

Som seg hør og bør på en filmfestival var en jury i sving for å kåre prisvinnere innen velkjente kategorier, og årets priser gikk til:

Beste kvinnelige skuespiller: Ingrid Lian
Beste mannlige skuespiller: Arne Ivar Klungervik
Beste filmplakat: Pernille sjekker inn
Beste film: Pernille sjekker inn
Publikumsprisen: Filmen Lætt Snillfjoln levva

Følgende kreative bidrag var med:

Livet som einsam
Fra Snillfjord til Slemfjord
Oppbryter
Pernille sjekker inn
How a murderer is made
Dagen alt ble
Overgangen
​Lætt Snillfjoln levva