Værgudene har en tendens til å være på arrangørens side når Fossajazz arrangeres. Årets konsert, nummer 19 i rekken, ble intet unntak i så måte. Skylaget som lå over store deler av Trøndelag på formiddagen sprakk opp og sola tittet gjennom like før årets artist, gitarist og vokalist Nils Olav Johansen, dro i gang musikken fra den unike arenaen ute i elva.

Fossajazz Stand

Med seg hadde han John Pål Inderberg på saksofon, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Bjørn Marius Hegge på bass. De lyktes i å skape en god tone med publikum, som koste seg i godværet. Her var publikum i alle aldre, og mens noen var henført til musikken, benyttet andre anledningen til å teste badetemperaturen i elva, som i følge ordfører Oddvar Indergård er svært høy.

På vei inn til konserten ble publikum invitert til å delta på en uhøytidelig quiz på Nye Orkland kommunes stand. En lett blanding av spørsmål med lokal tilknytning til den nye kommunen skulle besvares. Mange svarte riktig og var med i trekningen av fargerike T-skjorter med teksten “Sammen bygger vi #Orkland.” De heldige vinnerne denne gang ble:

Emil Holst Dahl
Sondre Røstad
Regine Rikardsen
Ane Dorthe Berg
Mari Kvaale Sletvold
Bård Gunnar Wesche

T-skjorter Nye Orkland

Standen til Nye Orkland kommune var første gang å se på Orkangerdagene i juni. Utover sommeren blir det mulig å besøke oss lørdag 28.juli under Parkliv på Orkanger og på Sommer  i Snillfjord på Krokstadøra fredag 10. august. Videre blir vi å treffe på Bergmannsdagen, Løkken Verk lørdag 11.august, og under Meldal kommunes 180 års-arrangement på Storås 1. september.