Helseundersøkelsen i Trøndelag (HUNT) sendte fredag ut ny rapport om status for undersøkelsen som skal kartlegge helsesituasjonen for 260 000 trøndere. 

- Nå går det rette veien, sier kommunalsjef for helse og mestring, Kristin Wangen.

Kortere tid

Siden siste rapport er det nemlig orklandkommunene som har hatt den prosentvise største økning i antall personer som har svart. Fra litt over 14 prosent har nå tallet på svar fra orklendingene steget til godt over 20 prosent.

- Vi er definitivt på rett vei, sier Wangen, som oppfordrer folk til å søke i historikken på telefonen sin og svare, dersom man ikke allerede har gjort det.

Tilbakemeldinger tyder på at de fleste ikke bruker mer enn 15 til 20 minutter på å svare, og det kan vise seg å være vel anvendte minutter.

Personvern

- Det er viktig for nykommunen å få et godt datagrunnlag når vi skal planlegge for framtida, framholder kommunalsjefen, som også har et budskap til dem som stiller spørsmålstegn ved datasikkerhet og personvern knyttet til undersøkelsen.

- Informasjonen du gir, lagres i HUNT databank på ditt fødselsnummer.Opplysningene blir oppbevart på ubestemt tid. I framtida kan de bli brukt i prosjekter som ennå ikke er planlagt, forutsatt at det er i samsvar med lover og forskrifter. Dine data lagres i en lukket dataløsning uten koblingsmulighet til internett. Alle som håndterer forskningsdata har taushetsplikt. Forskere og samarbeidspartnere får kun avidentifiserte data. Det betyr at opplysninger som kan knytte dataene til deg er fjernet i så stor grad som mulig, sier Wangen.

​I løpet av helga vil de som ennå ikke har svart få en purring på SMS fra HUNT, og Kristin Wangen håper at enda flere vil svare og dermed bidra med viktig informasjon til felleskapets beste. 

Her kan du kan lese alt om helseundersøkelsen

​-