Det er tidlig ettermiddag i Knyken, torsdag 19.august. Mer enn 1000 skoleelever fra alle skolene i Orkdal har akkurat ønsket Toppidrettsveka velkommen i Idrettsparken. De har fått hilse på norske og internasjonale langrennsstjerner. Marit Bjørgen er fortsatt den store helten, men Pellegrino, Cologna, Dyrhaug og Weng har også skrevet autografer til den store gullmedaljen.

Nye Orklands utsendte medarbeider er på vei for å snakke med NRK-produsent Ola Fagerheim, som sitter i det mobile kontrollrommet i en semitrailer på plassen foran Knykstuggu. Kamera-helikopteret svever over rulleskitraseen, der verdenseliten suser av gårde.

 

Fagerheim.jpg

Det er mye som skjuler seg inne i semitraileren der Ola Fagerheim og kollegene lager TV-sending fra Orkdal.

Vestfolding
- Er du fra Sandefjord, spør jeg karen som står utenfor traileren, etter å ha lest navnet hans på akkrediteringsskiltet han har hengende rundt halsen.

Det var etternavnet hans som hadde vekket min interesse. Fevang.

- Ja, nesten. Jeg kommer fra Andebu, svarer mannen med fornavnet Roar og som er bookingansvarlig i NEP Norway.

Roar Fevang.jpg

Orkdal skiller seg ut på en svært positiv måte, både i norsk og nordisk sammenheng, mener Roar Fevang.

Selskapet Roar jobber i er et av Nordens største selskaper innen TV-produksjon, og produserer sendingene fra Toppidrettsveka for NRK.

- Andebu, det er vel Sandefjord det, sier jeg og minner han på at Andebu, sammen med Stokke, slo seg sammen med vestfoldbyen i 2017.

Smil, vafler og hjelpsomhet
- Er du fra Sandefjord, altså – også bor du her?

Roar ser spørrende på meg, før han utbryter:

- Orkdal er jo Norges hyggeligste plass.

- Kan jeg sitere deg på det, spør jeg.

- Selvsagt! Vi reiser land og strand rundt og produserer TV. Det finnes ikke maken til Orkdal. Jeg har vært med i Knyken ved flere anledninger og maken til vertskap finnes ikke, sier Roar og kaster blikket mot en av damene som smilende kommer bærende med kaffekanner.

- De forer oss med vafler og springer nærmest etter oss for å forvisse oss om at vi har det bra – også det gode humøret da! Ofte når vi er ute på jobb føler vi at vi nærmest er i veien, her er alt på stell og alle er hjelpsomme og hyggelige. Makeløst, rett og slett. Jeg snakker på vegne av alle som er med å lage TV-sendingen. Dere er helt enestående her i Orkdal, det kan du hilse alle dine sambygdinger med, sier Roar, som allerede ser fram til å komme tilbake neste år.

Tekst & Foto: Steinar Larsen