Hvordan synes du det er å bli gjengitt på en karikaturtegning?

Indergård blir stille en kort stund.

- Vet du hva. Det synes jeg er bare artig. Jeg kjente meg igjen for å si det sånn!

O jul med din glede heter det i julesangen, hva er juleglede for deg?

- Den starter uansett ikke før Lensvik blandakor har sin årlige førjulskonsert i Lensvik kirke. I år har vi konsert sammen med et barnekor, og det pleier å være godt besøk på disse konsertene. Da kjenner jeg at julestemningen kommer. For øvrig er julegleden sterkt knyttet til at begge våre barn med familier kommer hjem til jul. Det er stas!

Har du noen favorittjulemat?

- Det blir ikke julaften uten lutefisk. Sånn er det bare. Svigerfar er en ivrig hobbyfisker, så han sørger for at det ordner seg.

Hvis du skal ta deg en trimtur i jula, hvor går turen?

- Vi har ei hytte ved Øyangsvatnet, så det blir nok en tur dit. Er isen sikker, går vi over vatnet. Hvis ikke får vi holde oss på land.

Hvis du skulle bruke fire ord som beskriver deg slik at dine venner vil kjenne deg igjen - hvilke ord ville du brukt?

Indergård er kjapt ute med sitt svar. Det er tydelig at han har god selvinnsikt.

- Av dem jeg har spilt lokalrevy sammen med har jeg fått høre at jeg er en ordensmann. De sikter nok til at jeg alltid hadde orden i mine kostymer og rekvisitter under prøver og forestilling. Det var det ikke alle som hadde, for å si det sånn, humrer han.

Han karakteriserer seg selv også som en snill person, og på ingen måte noen bråkebøtte. For de som kjenner han godt og får oppleve han i uformelle sammenhenger er det også en annen egenskap han vil trekke fram.

- Jeg kan nok oppnå å bli et sosialt midtpunkt, men det betinger at jeg stiller med gitaren min og framfører noen 70-tallslåter. Det kan bli allsang av slikt.

Hva er din største idrettsprestasjon?

- Jeg har en stor pokal fra en biljardturnering fra ungdomstiden, var aktivt med i miljøet i Trøndelag på den tida.

Er det sånn at du fortsatt kan imponere med biljardkunsten?

- Nei, på ingen måte. Teorien sitter fortsatt, men det er lenge siden jeg la opp, så jeg kan nok ikke imponere så mange, tror jeg.

Hvis du skulle trekke fram en enkeltperson i verdenshistorien som har betydd noe for deg – hvem ville det ha vært?

Det blir stille.

- Jeg tror svaret må bli at alle som jobber for mer rettferdighet gjør inntrykk på meg, uten at jeg vil trekke fram noen enkeltperson.

Hvilken bok var den siste du leste?

- Hogst av Rikard Ingdal. Svaret kommer tvert. Boka handler om en mann som velter under børa av det han aner, men ingen vil fortelle han. Det er en svært god bok som har fått flotte anmeldelser. Jeg er enig med anmelderne, selv om jeg er en smule inhabil siden Rikard er svigersønnen min.

Har du noen musikalske favoritter?

- Mitt musikalske hjerte er godt plantet i 70-tallsmusikken. Jeg har vært på konsert med Uriah Heep, og når jeg hører på albumet Dark Side of The Moon av Pink Floyd synes jeg det låter like flott i dag.

Hvordan tror du vi vil se tilbake på 2018 om ti år?

- Lokalt vil det bli stående som året der mange avtaler om den nye kommunen vår ble inngått. Det har gått veldig bra. Lokalt sett er det en milepæl at vi bygger nytt sykehjem i Agdenes. Det er jeg svært godt fornøyd med.

Nå holder du på med å slå sammen kommunen du er ordfører i sammen med nabokommuner. Hvordan vil innbyggerne i din kommune merke resultatene av dette?

- Det er selvsagt både plusser og minuser med det. Det som er den åpenbare svakheten ved å være en liten kommune er sårbarheten i forhold til å løse administrative oppgaver. Vi vil få bedre fagmiljø som kan gi innbyggerne bedre tjenester.  Vi vil nok oppleve at noen avgifter må oppjusteres slik at de harmoniseres i den nye kommunen, men vi skal jo drive politikk også etter 2020. Det vil alltid være ting å ta tak i for lokalpolitikerne.

Har du en julehilsen til innbyggerne i Orkland?

- Jeg har en god følelse for sammenslåingen, og håper vi etter hvert kan si vi, istedenfor oss og dem. Sånn må det bli! Så vil jeg selvsagt ønske alle i den flotte nye kommunen vår en riktig god jul og et godt nytt år!

Les også juleintervjuet med Snillfjordordfører John Lernes