- Vi vet at innbyggerne i de fire kommunene som slår seg sammen er spreke turfolk som liker å være ute. Orkland kommune ønsker å bidra til fysisk aktivitet og at folk skal utvide horisonten når det gjelder valg av turmål, sier Olav Dombu, som er turgeneral og selv en ivrig friluftsmann.

Enige om turmål
Det er lagt opp til fire turer i løpet av august til oktober, og her er alle som har lyst og anledning hjertelig velkommen til å delta.

- Det starter førstkommende søndag med det høyeste punktet i Agdenes, Hestgrovheia, som ligger 656 meter over havet, forteller Dombu, som legger til at det har vært en dialog med hver enkelt kommune om valg av turmålene.

Hestgrovheia utsikt.jpg

Fra toppen av Hestgrovheia, som også kalles Vestre Varden, kan du på godværsdager se norskehavet utenfor Frøya i vest, Sylan i øst og Trollheimen i sør.

Lokale veivisere
Søndager er valgt som turdag, og de neste turene vil gå til Resfjellet i Meldal 9.september, Omnsfjellet i Orkdal 30.september og Krokstadfjellet i Snillfjord 14.oktober. Dombu avslører at det på hver tur vil være med lokal turleder, eller veiviser, som de har valgt å kalle dem.

- Vi ber publikum om å kle seg etter vær- og føreforhold, ta med tursekk med mat og drikke og bli med oss, sier Dombu, som på den første turen har fått med seg Jan Arild Sletvold og Leif Landrø som veivisere.

Flott utsikt
Det vil bli sørget for merket avkjøring fra Fylkesvei 710 ved Landrø, og videre gjennom en bomvei oppover mot steinbruddet, der det blir felles avmarsj fra klokka 11.00.

- Vi ber publikum om å parkere langs veien oppover og gå fram til avkjørselen til steinbruddet, sier Dombu, som håper riktig mange blir med opp og nyter utsikten fra toppen.

Bli kjent
For de som gjennomfører alle fire turene vil det vanke en liten oppmerksomhet, men den største belønningen er frisk luft i fin natur sammen med gamle og nye kjente.

- Dette blir en fin måte å skape interesse og oppmerksomhet om den nye flotte kommunen vår, samtidig som man kan bli kjent med nye sambygdinger, sier Olav Dombu.