Selv om værgudene gjorde intense forsøk, trosset over 40 turglade både regn og vind og deltok på den første toppturen i regi av nye Orkland kommune. Med de to lokale veiviserne, Leif Landrø og Jan Arild Sletvold, vandret turfølget den flotte turstien opp til varden som ligger på 656 meters høyde.

Den første delen av turen går nede i skogbeltet, før man møter det mer typiske fjellterrenget man har ute ved kysten. Der oppe får man et flott overblikk over Trondheimsfjorden og de fine naturområdene i Agdenes, som man ikke ser når man kjører bil langs fjorden. Utsikten fra toppen er nok helt fantastisk på en godværsdag, men i dag var dessverre det lave skydekket over Trøndelag i veien for å kunne nyte akkurat den.

Ingvill.jpg

7,3 kilometer og mange motbakker hindret ikke Kamilla (6 1/2) å nå toppen. Her sammen med mamma, Ingvill Kvernmo.

Turfølget besto av både agdenesinger, meldalinger, orkdalinger og snillfjordinger, i tillegg til en liten kontingent av folk fra andre steder, som selvsagt var hjertelig velkommen på tur! Alle nådde toppen, fikk skrevet navnet i turboka før de satte kursen ned igjen og spiste turmaten i le for vinden. På vei opp fortalte Leif Landrø blant annet om steinbruddsdriften i området som startet første gang i 1915, da med lokale drivere. Ved help av hest og slede fraktet de steinheller og taksten fram i bygda. I 1962 startet det svenske selskapet Kullgrens Enka prøvedrift med lokal arbeidskraft. Planen var å få til ordinær produksjon av skiferheller. Etter noen få år var det imidlertid slutt, grunnet liten lønnsomhet.

Vester Varde.jpg

Toppen er nådd, og det satte både to- og firbeinte pris på.

Dette var den første turen i Orkland-regi. Neste tur går søndag 9. september til Resfjellet, høyeste topp i Meldal. Alle er hjertelig velkommen til å stifte nærmere bekjentskap med flott natur i vårt nærområde, så det er bare å sette av datoen.