- T-skjorta er jo kjempefin, den kommer jeg til å bruke mye.

Roy Johansen har akkurat fått på seg den oransje utgaven av skjorta med teksten "Sammen bygger vi #Orkland," som han vant etter å ha deltatt på quiz under Parklivfestivalen på Orkanger i helga.

Roy.jpg

-Dette budskapet vil jeg selvsagt være med å bygge opp under, sier Roy Johansen som fra mai er senterleder på både Oti- og Amfisenteret.

Lokale spørsmål
Mange var innom Orkland-standen for å slå av en prat og delta i konkurransen i godværet på lørdag. Johansen var en av seks vinnere som ble trukket ut etter å ha svart alt riktig på spørsmål hentet fra de fire kommunene som slår seg sammen til Orkland fra 2020. De øvrige vinnerne var:

Trine Gjerstad, Orkanger
Åsne Nordeide, Oslo (men med røtter fra Fannrem)
Øyvind Mikkelsen, Svorkmo
Lasse Gumdal Haugen, Orkanger
Sjur Vaage, Orkanger

Familieprofil
I solskinnet på lørdag ettermiddag var det barnefamiliene som preget festivalområdet. Der kunne ungene delta i ulike aktiviteter, og når Rasmus og Verdens beste band spilte opp i teltet var det fullt trøkk og stormende jubel. Det er prisverdig at arrangøren legger opp til å involvere barn og unge, noe som garantert ikke gir klingende mynt i kassen, men som er med på å underbygge festivalens profil og gode omdømme.

Kineserne.jpg

- Tre Små Kinesere må selvsagt få spille på Parkliv, men det er vi som er de ekte tre små kineserne på Orkanger, ler Rong Mo. Her er han sammen med sine søstre Mari (t.v) og Linn.

Bygger stolthet
På kveldstid var det ungdom i alle aldre som dominerte. De aller fleste var nok kommet for å overvære konserten med Dum Dum Boys, som på alle måter innfridde publikums forventninger. Det kan knapt bli bedre når man på en av årets fineste sommerkvelder, med en gradestokk som viste opp mot 30 grader, får oppleve topp musikk og møte fornøyde mennesker. Dette må gi arrangørene av Parkliv både stolthet og selvtillit. Daniel Mandal, Thomas Løseth og alle de frivillige dugnadsarbeiderne har allerede høstet mange godord for årets festival i Idrettsparken – vel fortjent!

Sjur.jpg

Sjur Våge var også godt fornøyd med å være blant vinnerne av T-skjorte. Sjur jobber til daglig på desken i avisa Sør-Trøndelag. 

Den nye kommunen har tidligere i sommer deltatt med stand på Orkangerdagene og Kibnebfestivalen. Fredag 10. august deltar vi på arrangementet Sommer i Snillfjord, og dagen etterpå på Bergmannsdagen på Løkken Verk. På standen treffer du både politikere og ansatte i administrasjonen som kan svare på spørsmål, du kan komme med egne forslag til den nye kommunen og delta i en uhøytidelig quiz med lokale spørsmål.

Petter.jpg

Petter Lindseth, påtroppende kommunalsjef for Samfunn i Orkland kommune, måtte ta seg en velfortjent slurk med vann i varmen på standen lørdag. Orklandbenken, som Petter sitter på, er forøvrig produsert av Rosenvik.