«Hvordan kan jeg bidra for å påvirke framtida der jeg bor?» Standardsvaret på det spørsmålet er å stemme ved valg, noe som jo selvsagt er fundamentalt riktig i vårt demokratiske samfunn. Men kanskje er det flere muligheter for å påvirke?

 

Sammen bygger vi #Orkland 

 

Damene2[1].JPG

Ingvill Kanestrøm og Johanne Opheim vil svare på e-post til innbyggere som har spørsmål vedrørende undersøkelsen.De kan også friste med fine premier til de som svarer på undersøkelsen. 


Kommunesammenslåingen har et slagord – Sammen bygger vi #Orkland. Ordet Kommune betyr felles. Derfor ønsker vi at mange engasjerer seg og bidrar i å stake ut retning og langsiktige mål for den nye kommunen vår. Vi er svært opptatt av å få vite hva du mener. Etter at sammenslåingen ble vedtatt er det gjennomført en rekke aktiviteter og tiltak for å sikre medvirkning. Det er gjennomført møter med næringslivsorganisasjoner og frivillige lag- og organisasjoner. Det har vært deltakelse på kulturarrangement, by- og bygdedager i alle fire kommuner der folk har kunnet stille spørsmål til politikere. I tillegg har det vært arrangert «Bli kjent»-turer til utvalgte turmål i vår nye flotte kommune. 

 

SMS-melding

 

Nå vil vi gå enda litt grundigere til verks. Derfor gjennomfører vi nå en digital spørreundersøkelse. Undersøkelsen vil bli sendt ut 29. august, via SMS, til samtlige personer over 16 år som har registrert sin telefon på sin hjemmeadresse, og ikke har reservert seg for å motta reklame på telefonen. Undersøkelsen kan besvares på alle typer smarttelefoner. De som ikke har slike telefoner, kan besvare undersøkelsen på nettbrett eller PC på våre nettsider nyeorkland.no fra torsdag kveld.  I SMS-meldingen står følgende:

 

"Hei,

Nå kan du påvirke hvordan Nye Orkland blir. Delta i Orklandstemmen 2019. Orklandstemmen.nyeorkland.no Med vennlig hilsen Nye Orkland"

Orklandstemmen.nyeorkland.no vil være en link. Trykker du på den kommer du direkte til spørreundersøkelsen, som ser slik ut

 

Skjermbilde 2019-08-26 13.40.55.png

 

Lokalt innhold 
 

Innholdet i spørreundersøkelsen dreier seg om lokale forhold, og tar mellom 10 til 15 minutter å besvare, og er selvsagt anonym.

Ved å svare på undersøkelsen er man med på å påvirke hvordan Orkland skal se ut i framtida. Jo høyere svarprosent, desto bedre grunnlag for å gjøre gode beslutninger. Undersøkelsen skal gjentas med noen års mellomrom for å kunne ta temperaturen på hvordan utviklingen oppfattes.  

Har du spørsmål til undersøkelsen kan du kontakte Ingvill Kanestrøm på  ingvill.kanestrom@orkdal.kommune.no eller Johanne Opheim på johanne.opheim@meldal.kommune.no

 

NB! Alle som besvarer undersøkelsen kan delta i trekningen av tre flotte nettbrett!