Den nye storkommunen har mye å være stolt av og flotte innarbeidede arrangement å ta vare på. Tidligere i sommer har Orkland vært til stede med stand både på Orkangerdagene, på Fossajazz under Kibnebfestivalen i Agdenes og Parkliv i Idrettsparken.

Motor.jpg

Snillfjord Motorklubb er en svært driftig klubb som samler motorcrossinteresserte fra hele Orkland. De var selvsagt tilstede under arrangementet.

Sommer i Snillfjord
Fredag 10. august var det tid for stand i Snillfjord, der arrangementet Sommer i Snillfjord gikk av stabelen. Sammen med representanter for lokale lag og foreninger ble det en riktig så fin stemning på torget mellom rådhuset og nærbutikken på Krokstadøra, selv om regnet sildret ned fra en skyet sommerhimmel. Både fastboende, hytte- og feriefolk stakk innom og fikk testet kunnskapsnivået  i Orklands uhøytidelige quiz med lokale spørsmål. Snillfjord kommune fikk tildelt Orklandbenken, i grønn utgave. Den skal stå på rådhuset og har en egen postkasse påmontert der alle kan levere såkalte "benkeforslag" til den nye kommunen. Hver av de fire kommunene vil få tilsvarende benk stående på sitt rådhus.

Damer.jpg

Nestleder i Snillfjord Idrettslag, Anne Forren Snildalsli, var en av de som stilte på stand på Krokstadøra.

På sokkel
Påfølgende lørdag var det tid for Bergmannsdagen på Løkken, der avdukingen av statuen av tidligere skøyteløper Jan Egil Storholt var hovedsaken. Beregmannsteateret bidro på en fremragende måte med et tidsbilde av ulike hendelser i den olympiske mesterens liv. Som kjent var Storholt utsatt for en ulykke i gruvene på Løkken i ungdomstida, en ulykke som mange mente innebar en slutt på idrettskarrieren. Skøyteløperen ga seg imidlertid ikke, og overrasket nok mange da han tok gull på 1500 meter under OL i Innsbruck i 1976. Når Orkland er en realitet fra 2020 kan den skryte av å ha to olympiske mestre - Jan Egil Storholt og Harald Grønningen.

Trekkspill.jpg

Det var mye god lokal underholdning under Bergmannsdagen. Her er det trekkspillmusikk fra scenen.

Takker alle
Torsdag var det igjen klart for Toppidrettsveka i Orkdal, nå med både Orkanger Idrettsforening og Orkdal Idrettslag som arrangører. Dagen startet med et flott arrangement i Idrettsparken, der 1300 elever fra Orkdalsskolene benyttet første skoledag til å ønske Toppidrettsveka velkommen ved å danne en flott formasjon på det grønne gresset, noe som vistes godt på kveldens NRK-sendte reportasje. Der fikk de også møte norsk og internasjonal langrennselite, som velvillig skrev autografer og lot seg avbilde sammen med barna.  

Heidi Weng.jpg

Heidi Weng vant langrennskonkurransen i Knyken. På formiddagen var hun en av skistjernene som møtte barn og ungdom i Idrettsparken. Foto: Kajsa Selnes

Selve konkurransen, som i år også inneholdt kombinert og hopp for gutter og jenter, ble arrangert i Knyken. Blant sponsorer og leverandører var selvsagt Orkland representert med stand på skistadion. Prosjektledelsen i Orkland kommune vil takke alle arrangører for at vi har fått komme på besøk, og berømme engasjerte innbyggere for quizdeltakelse, hyggelige kommentarer og innspill. Siste arrangement der du vil finne Orkland representert i sommer, blir på Meldal kommunes 180-års markering på Storås lørdag 1.september.