51 kommunestyrerepresentanter har torsdag og fredag vært samlet på Hovde Gård på Brekstad. Der har de i tillegg til faglige orienteringer fått mulighet til å bli kjent på tvers av tidligere kommunegrenser og politiske parti.

Her kan du se oversikten over kommunestyrerepresentantene. 

Diskusjoner

Stemningen har vært svært god under samlingen, med stort engasjementet og konstruktive samtaler. Politikerne har dessuten fått mulighet til å presentere seg selv og hvilke saker de er opptatt av. I tillegg hadde rådmannen satt flere aktuelle tema på dagsorden og representantene fikk mulighet til å diskutere ulike tema.

Fornøyd

De første resultatene fra den digitale innbyggerundersøkelsen i Orkland ble presentert, der hele 5 000 orklendinger har svart. Dette gir svært gode indikasjoner på hvilke oppfatninger innbyggerne har om ulike saker. Analysearbeidet er i full gang, men det nye kommunestyret fikk allerede nå en liten forsmak på resultatene. En svært gledelig tilbakemelding er at hele 89 prosent sier at de er fornøyd med det kommunale tjenestetilbudet. Et godt utgangspunkt for Orkland.

Orienteringer

Det ble også gjennomgang av prosessen knyttet til visjons- og verdiarbeidet for Orkland. I denne prosessen har både ansatte og politikere vært delatige. Rådmann, Ingvill Kvernmo, la fram sitt forslag og politikerne fikkmulighet til å komme med sine innspill. Det ble også brukt en del tid på handlingsplan og budsjettprosess. Økonomisjef Svein henry Berdal ga en grundig analyse av det økonomiske bildet etter sammenslåingen. Kommunalsjefene Petter Lindseth, Kristin Wangen og Eva Sæther hadde gjennomgang av sine respektive fagområder og pekte på utfordringer og muligheter framover.

Kommunestyret hadde sitt konstituerende møte onsdag 16.oktober. Her kan du lese protokollen for møtet og blant annet se hvem som ble valgt inn i formannskapet.