Sammen med Marius Brevik har arbeidslederne Jens Opøien og Alf Håvar Solem, bokstavelig talt, benket seg til på fotballsletta utenfor det gamle gymnastikkbygget ved Orkdal vidaregående skole. De er i i salgsmodus og forteller villig vekk om siste produkt i porteføljen.

- Helt perfekt sittehøyde, utrolig stødig og plass til tre på hver side. Ønsker du at benken skal lakkeres, oljes eller males er det selvsagt mulig, fortsetter Solem, som er opphavsmann til ideen om å begynne produksjon av benker til utebruk hos Orkdalstorget.

Varierte tjenester

Orkdalstorget2[1].JPGMarius Brevik (t.h) og Alf Håvard Solem sørger selvfølgelig for å levere benken direkte til kunden. 

Orkdalstorget er et kommunalt arbeidstiltak som gir tilbud om arbeidstrening til personer som ikke er i ordinært arbeid. For tiden er nærmere 30 personer sysselsatt i ulik grad med forskjellige typer oppgaver. Trivsel er en fellesnevner, men det handler også om å utføre meningsfulle oppgaver som det er behov for.

Det tilbys tjenester til alt fra transport og vedlikehold til ulike vaktmestertjenester, i tillegg til at man betjener det kommunale hjelpemiddellageret.

Hagearbeid

Når det gjelder vaktmestertjenestene deler Opøien sesongen inn i to. En hvit, hvor man tilbyr snørydding for privatpersoner, og en grønn hvor man slår plen og utfører øvrig hagearbeid.

- Vi har mange faste kunder som benytter seg av våre tjenester. Hos oss er ingen oppdrag for små, sier Opøien, som imidlertid ønsker flere oppdrag i sesongen vi er inne i nå.

Orkdalstorget kan eksempelvis hjelpe til å rydde i hagen før vinteren setter inn. Klippe hekk og busker, rake løv og frakte det bort.

- For mange, kanskje spesielt eldre, er dette arbeid man kvier seg for. Da er det bare å ta kontakt med oss, oppfordrer arbeidslederne.

Svært behjelpelig

Kunder i hele nye Orkland kommune er selvsagt velkomne til å ta kontakt. Skal du flytte på deg eller trenger en hjelpende hånd til tunge løft er det også bare å kontakte Orkdalstorget.

- Vi er i grunnen behjelpelig med å utføre det meste av tjenester som det ordinære bedriftsmarkedet ikke tilbyr, opplyser Jens Opøien.

Har du lyst på ny utebenk, eller trenger du kanskje litt praktisk bistand? Da er det bare å ta kontakt på telefon 72 48 33 40 eller mobil 902 52 448.