Man vet hva man får når man drar til Orklahallen første helga i advent. Mange finner det som skal bli både harde og myke pakker til den 24. desember. Enda flere finner kanskje godsaker som skal fortæres i førjulstida. Det mangler nemlig verken lefser, rakfisk, sild eller smultringer i salgsbodene.

Kreative barn

Kristin Wangen og Petter_1200x900.jpgKommunalsjefene Kristin Wangen og Petter Lindseth fant tonen i sofakroken på standen.

Nye Orkland kommune var representert med egen stand der alle som ville kunne få tegne forslag til kommunevåpen, foreslå kommuneblomst eller svare på lokale spørsmål. Mange benyttet også anledningen til å stille spørsmål om sammenslåingen. Kommunevåpentegning fenget nok mest blant barna, og det er ingen tvil om at kreativiteten er stor blant de yngste. Send inn forslag du også

Utsolgt igjen

Messa, som neste år har 25-års jubileum, holder et godt grep på publikum og er nok en viktig førjulstradisjon for mange. De driftige bakstedamene som baker både i forkant av messa og under arrangementet sliter ikke med å få solgt varene. Både tynnlefser og tjukklefser forsvinner i rekordfart hvert år. Det hjelper ikke hvor mye man produserer – borte blir det!

Kultur

Utspæll_1200x727.jpg

Det var flere sceneinnslag både lørdag og søndag. Spelemannslaget Laust & Fast var et av innslagene på lørdag, mens publikum på søndag fikk se et utdrag av Vinsjan på kaia, som settes opp av Utspæll i Orkdal kulturhus på nyåret. Det blir sikkert en flott oppsetning som vil trekke et bredt publikum.

Nå kan jula bare komme!

BakstdameneImponerende innsats!

IMG_1169.jpgSmilende serveringspersonale er ingen mangelvare på Orkdalsmessa.

Nissen.jpgNissefar kommer selvsagt på besøk!

Vinnere.jpgSpreke turdeltakere på Orklands toppturarrangement får overrakt sine premier som består av T-skjorte og matkurv levert av Thamsriket - smaker fra Orkland.

besok_oss.jpg