Det sier kulturleder i Orkdal kommune, Arne Fagerholt, som sitter i styringsgruppa som står bak prosjektet som skal ende opp med en musikk- og dansevideo som skal lanseres mot slutten av 2019.

Sjarm

Mange kjenner sikkert til musikkvideoen “Trønder” som gikk som en farsott i sosiale medier i anledning fylkessammenslåinga. Det er liten tvil om at denne sangen hadde sin misjon. Folk over hele landet gikk og nynnet til det fengende refrenget, og selv den mest ihuga motstander av sammenslåingen lot seg sjarmere.

Lokal involvering

Nå håper kulturlederen å få laget en lokal fengende orklandsutgave som kan bli en klikkvinner på nettet og skape lokal dansefeber. Ifølge Fagerholt er arbeidet godt i gang med å forberede produksjonen.

– Målet er at dette skal bidra til å skape identitet og bygge kultur i forbindelse med kommunesammenslåinga, sier Fagerholt, som vektlegger at det vil være stor grad av lokal involvering i prosjektet. Musikken produseres og framføres av orkdalsartisten Sturla Fagerli Larsen, som er godt i gang med å skrive musikk og tekst. Det skal selvsagt danses på ulike steder i vår nye kommune, og det er allerede valgt ut rundt 22 representative steder i orklandsgeografien der det skal skje.

Enkel dans

- I disse dager er vi i gang med å kontakte nøkkelpersoner for ulike grupperinger som vi håper vil være med på prosjektet. I løpet av mai vil det bli gitt danseinstruksjon til samtlige grupper etter nærmere avtale, og opptaksperioden vil bli mellom 11. og 25.juni, avslører Fagerholt, som passer på å nevne at dansen vil bli enkel å lære.

Danseinstruksjonen vil han selv ta seg, mens hans to kolleger i styringsgruppa, prosjektleder Ingvill Kvernmo og leder av fellesnemnda, Are Hilstad, garantert vil briljere med sine danseferdigheter i videoen.