Fredagskveldene er tradisjonelt en TV-kveld for mange, men Nytt på nytt måtte klare seg uten nærmere 200 publikummere som heller hadde tatt turen til Svorkbygda sist fredag. Der hadde Gerd Anne Eide og de andre ildsjelene i ungdomslaget invitert storlygere fra Orkdal, Meldal og Skaun til kappestrid i å fortelle de frodigste historiene.

Politikerskrøner

Meldal stilte med et rent ordførerlag, bestående av veteranene Arne L. Haugen og Ivar Syrstad, sammen med junioren Are Hilstad. Mange hadde nok dem som storfavoritter til å vinne lagkonkurransen. Lang politisk erfaring skulle borge for god trening i å lyve, i følge programleder for kvelden, Øystein Syrstad. Laget beit kraftig fra seg med egenopplevde historier fra politikerlivet og skrøner som beveget seg på den berømte streken, men aldri over. På orkdalslaget stilte Aashild Grønning, både som seg selv og sin rollefigur "Sjøla." Med seg hadde hun de drevne fannremsguttene Hugo Storsand og Morten Slupphaug, som er kjent for godt humør og kjappe replikker.

På alle fire

Laget som til slutt stakk av med seieren var imidlertid fra Skaun, selv om det nok bare var Jon Lyngstad som kunne skilte med opprinnelse fra kommunen som nekter å slå seg sammen med andre. Med seg hadde han Leif Inge Melby, opprinnelig orkdaling, og evjensbøggen John Ivar Evjen. Det spørs om ikke det var Lyngstads sceneshow som ble avgjørende for publikums dom da vinnerlaget skulle kåres. Han nøyde seg nemlig ikke med å sitte stille på en stol og fortelle skrøner. De ble ledsaget av et livlig kroppsspråk og framført både stående på stol og på alle fire foran et gapskrattende publikum.

Finregning

Det hele ble ledet av en særdeles opplagt Øystein Syrstad, som sammen med et lokalt dommerpanel holdt styr på både deltakerne og tidsbruk. Etter innledende runder var det tid for kaffe og kaker, som selvsagt var inkludert i inngangsbilletten. I pausen var det også tid for å diskutere deltakernes innsats med kjentfolk fra by og bygd. Riktig så trivelig var det!

Ved hjelp av gule, røde og blå lapper, som representerte hvert av lagene, var det publikums stemmegivning som avgjorde den vennskapelige kappestriden. Det lokale dommerpanelet måtte fram med finregningen for å kåre kveldens individuelle vinner. Det ble Morten Slupphaug, som for andre gang i sin karriere stakk av med den gjeve tittelen "Storlygarn."