- Spørreskjemaet tar maks en halvtime å svare på. Det er en halvtime som kan bidra til viktig helseforskning og bedre folkehelsearbeid der du bor, sier ordfører Oddbjørn Bang, som oppfordrer alle til å delta i undersøkelsen.

Du som er mellom 18 til 75 år vil få en SMS med lenke til spørreundersøkelsen. Er du over 76 år vil du få invitasjonen, samt spørreundersøkelsen, tilsendt på papir i posten.

Stor betydningAre og Odbjørn HUNT2_1200x800.jpgAre Hilstad og Oddbjørn Bang oppfordrer orklendingene til å delta i den store helseundersøkelsen.

Siden 1984 har 140 000 nordtrøndere deltatt på i alt fire HUNT-undersøkelser, og bidratt til å skape en av verdens mest betydningsfulle samlinger av helsedata om en befolkning. Nå inviteres 260 000 trøndere i sør til å delta, og innbyggere i orklandkommunene er blant disse. Dataene som samles inn i den store undersøkelsen vil bli benyttet til omfattende forskningsaktivitet på helse, medisinsk behandling og forebygging av sykdommer.

Bredt sammensatt

HUNT sikrer samtidig viktige forskningsdata til folkehelsearbeidet i hver enkelt kommune. I tillegg gir undersøkelsen også uvurderlig kunnskap om innbyggernes helse, som er helt nødvendig i samfunnsplanleggingen. Det er Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, KS, og HUNT Forskningssenter ved NTNU som står bak denne store utvidelsen av helseundersøkelsen.

Hjelpesentre

Kommunene i tidligere Sør-Trøndelag er viktige samarbeidspartnere. I tillegg til å spre informasjon om HUNT til innbyggerne, bidrar de også med å etablere hjelpesenter for innbyggere som trenger hjelp til å fylle ut spørreskjema. I orklandkommunene er det servicetorgene på de enkelte rådhusene som vil bistå. Det er bare å ta kontakt både om den elektroniske utgaven og papirversjonen. Det vil også være mulig å kontakte HUNT direkte på hjelpetelefon 412 80 018.

Anonymt

Selve datainnsamlingen gjøres av HUNT Forskningssenter som lagrer og forvalter dataene. All informasjon fra spørreundersøkelsen er konfidensiell og alle som jobber med HUNT-data har signert taushetserklæring. Data lagres i lukket dataløsning uten oppkoblingsmuligheter til internett.  Data benyttes kun til helseforskning og statistikk, og alle data blir avidentifisert før de tas i bruk.

Mer om undersøkelsen kan leses på hjemmesidene til HUNT