Ordfører Oddvar Indergård i Agdenes kommune er sikker i sin sak når han skal begrunne valg av sin kommunes turmål for innbyggere i nye Orkland kommune. Mandag 6. mai inviterer han på vegne av Agdenes kommune alle interesserte til å bli nærmere kjent med dette fantastiske turmålet ytterst i Trondheimsfjorden.

Annerledes historietime

Tur til Agdenes fyr 1[1].JPGOrdfører Oddvar Indergård (t.v) og rådmann Geir Ove Storstein i Agdenes kommune håper mange vil ta turen ut til fyrboligen på mandag. 

- Stedets historie og naturen her ute er noe mange flere burde få med seg, sier Indergård, som kan love de som kommer en annerledes historietime på den grønne grassletta like nord for fyrboligen. Med seg til å formidle historien har han Stig Trygstad, en lokalhistoriker som vet det meste om området og hva som har foregått her opp gjennom årene.

- Stig har også lovet å bidra med litt gitar og sang, så dette blir en trivelig ettermiddag, lover ordføreren, som også kan love litt enkle aktiviteter for de som har lyst til å røre litt på seg.

Bli kjent i ny kommune

Arrangementet er en del av Orkland kommunes ønske om å bidra til mer kjennskap til flotte turmål i den nye kommunen. Høsten 2018 ble fire fjelltopper besøkt, noe som krevde en viss grad av fysisk form. I denne runden legger man imidlertid opp til lavterskelturmål som ikke krever mye. Agdenes er først ute, deretter følger Orkdal, Snillfjord og Meldal.

- Det er oppmøte ved fyrboligen klokka 18.00. Vi ber folk om å ta med seg noe å sitte på, kaffe og noe å bite i. Parkeringsplassen ligger 600 meter fra fyret, men det er også en liten parkeringsplass like ved boligen som kan benyttes av de som har behov for det, sier Indergård.

For alle

Det er greit å finne fram til turmålet. Følg fylkesvei 710 fra Orkanger mot Vallset. Du skal passere både Lensvik og Selva, der du passerer en Jokerbutikk, frisør og kafe. Herfra er det cirka 0,5 kilometer før du skal svinge av til høyre mot Breivika camping. Der er det skiltet mot Agdenes fyr. Parker på anvist parkeringsplass.

- Vi vil sette opp orklandflagg ved fylkesveien i Breivika slik at det blir umulig å kjøre feil, forsikrer Oddvar Indergård, som ønsker alle hjertelig velkommen!

Bli kjent i Orkland – planlagte turer

6. mai Agdenes fyr (Agdenes)

20. mai Songlia (Orkdal)

3. juni Geitfjellet (Snillfjord)

17. juni Nyplassen (Meldal)

Alle turene har oppmøtetidspunkt klokka 18.00

Vi kommer tilbake med mer detaljert informasjon om de øvrige turene.

Les mer om Agdenes fyr