Pliktoppfyllende i Snillfjord

- Når arbeidsgivere hører at ungdommen er herfra, får de lett jobb. Den typiske snillfjording er både pliktoppfyllende og arbeidsom. Og så er vi snille. Det ligger i kommunenavnet, ikke sant?

Sunniva Berg, Gabriella Zetterstrøm og Inger Krokstad regjerer servicekontoret i rådhuset på Krokstadøra. De vet det meste som er verd å vite om Snillfjord kommune, - på godt og vondt, og antar det er et kjennetegn ved ansatte i offentlige servicekontor generelt. – Vi må steppe inn litt over alt, og hjelper der det hjelpes kan, så ja, vi får bredde på kunnskapen vår. Mange hadde nok hatt godt av å jobbe litt sammen med oss, sier de, og mens praten går ekspederer de effektivt en jevn strøm av telefonhenvendelser og saksbehandlere som stikker hodet inn for hjelp med arkivsystem, dokumenthåndtering eller annet.

Tre ansatte – tre kommuner

Enn så lenge bor kvinnene i en og samme kommune. Om to år, eller knapt det, tror de, deler de fortsatt arbeidsgiver, men blir tilhørende tre forskjellige kommuner; Sunniva fra Hemnskjela blir hitterværing; Gabriella på Vennastranda blir heimværing, og Inger fra Krokstadøra blir orklending. 

- Det er litt spesielt, det at kommunen tredeles og at vi får tre forskjellige hjemkommuner. Men det er også veldig spennende, for vi vet jo ikke så mye om hvordan det blir ennå. For en liten kommune som Snillfjord, med få ressurser, blir nok de to neste åra veldig travle, - det er utrolig mye som må gjøres.

- Aner jeg en liten gru-glede seg?

- Innimellom kjenner vi kanskje på en bitteliten, usikker klump i magen, men vi har positiv forventning som utgangspunkt! Når kommunene slås sammen blir vi flere til å hjelpes ad, og vi er overbevist om at tjenestene til innbyggerne styrkes. Om vi også får digitale løsninger som fungerer, da blir både vi og publikum fornøyde!

Trygt og rolig

- Hva kjennetegner den typiske snillfjordingen?

- Den typiske snillfjording er både pliktoppfyllende og arbeidsom.  Vi er nok også av den rolige mennesketypen som ikke river hodet av hverandre. Rådmannen i Orkdal, Svein Henry Berdal, er et godt eksempel på en typisk snillfjording!

- Hva kan de andre kommunene glede seg til når de får størstedelen av Snillfjord med på laget?

- De får i alle fall veldig trivelige kolleger! Sunniva, Gabriella og Inger ler høyt, og avslører både humør og arbeidsglede, og fortsetter: – Du må få med at kommende orklendinger også får en god skole og barnehage med på kjøpet når kommunene slås sammen. I Snillfjord er det trygt, godt og lite kriminalitet. I tillegg er vi en komplett friluftslivkommune, som kan by på både fjord og fjell.